JÓGAOKTATÓ KÉPZÉS - 2020. szeptember 19-től

Hatha jóga oktató - 200 órás YAI minősítéssel

A KÉPZÉSRŐL

A képzés jól átgondolt ötvözete a magas szakmai színvonalnak és a jógaoktatói oklevél minél előbbi megszerzésének. Sikeres vizsga esetén már ebben az évben kezedbe veheted a jógaoktatói tanúsítványt és elkezdheted a tanítást, amivel segíthetsz az embereknek egészségesebb és teljesebb életet élni!

A képzésen átfogó tudást kapsz a jógapózok (ászana) és légzőgyakorlatok (pránajáma) helyes kivitelezéséről, amelyek a jógaoktatás alapját képezik és megismerkedhetsz a relaxáció és meditáció oktatásának alapelveivel, amelyek a mai felgyorsul életmódban élő emberek életében kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak. Emellett pedig a képzésen komplex anatómiai tudást is szerzel, hogy összefüggéseiben értsd a jógagyakorlatok fizikai testre gyakorolt hatását és az izmok megfelelő erősítésének, nyújtásának módját és a jógikus filozófia ősi tudásába is bepillanthatsz.

A képzés célja, hogy egy szakmailag felkészült, magabiztos jógivá válj, aki a mai ember igényeinek megfelelő, hatékony és izgalmas órát tud tartani, és ezen túl talpraesett és életrevaló legyél, aki minél több emberhez el tudja juttatni a tudását!

A jógaoktató képzés a Yoga Alliance International sztenderdjének megfelelő tematikával rendelkezik, a képzés a nemzetközi egyesületnél van regisztrálva.

Így a képzés elvégzésével nem csak egy magyar nyelvű oklevelet kapsz, hanem a YAI-től kérheted a nemzetközi jógaoktatói oklevelet is.

MIÉRT FONTOS A HATHA JÓGA?

A tradicionális Hatha jóga gyakorlataira épül a mai összes jógafajta. A Hatha az ősi alap, tulajdonképpen a ma kipróbálható megszámlálhatatlan jógafajta közül az összes Hatha jóga, csak más szempontokra helyezi a hangsúlyt, némelyik statikus, másak dinamikusak, vannak olyanok, amelyek egy konkrét gyakorlatsort tanítanak minden jógaórán, vagy más típusú órákon pedig forró teremben folyik a gyakorlás.

 

A mai jógafajták a felszínen nagyon változatosak, minden jógázni vágyó megtalálhatja az ízlésének, habitusának megfelelőt, de a gyakorlatok lényegében ugyanazok: a Hatha jóga eszköztárát használja minden jógaoktató.

Éppen ezért, ha jógaoktató akarsz lenni, akkor a legjobb döntés a Hatha jóga oktatását elsajátítani. Ez a legbiztosabb alap, amellyel el tudsz kezdeni oktatni. Ezzel a képzéssel már önmagában nagyon sokféle órát tudsz tartani, ha van egy kis kreativitásod, emellett pedig ráépíthető az összes többi jógaoktató képzés, ami már egy specifikus irányra koncentrál (pl. Nőijóga, Gyerekjóga, Jóga flow, stb.)

A KÉPZÉS VEZETŐJE

Diószegi Ádám

A Samadhi Jógastúdió alapítója

Gerincjóga oktató

Hatha jóga oktató

Wellness jóga oktató

Jóga mozgásterapeuta

IWI Sportoktató

A spiritualitás, harcművészetek, jóga és meditáció 10 éves korom óta az életem részei voltak. Jelenleg  többféle modern és tradicionális jógafajtát oktatok. 2017-ben nyitottam meg a Samadhi Jógastúdiót. Emellett festek, írok, utazok és népszerű blogot vezetek a Facebookon és az Instagramon.

 

Számos publikáció, tévés szereplés, előadás van mögöttem és megannyi workshopot, jógatábort és oktatóképzést vezettem az eddigi évek során. Legalább ennyin részt is vettem, hogy szakmai tudásomat bővíteni tudjam, igyekszem a nemzetközi jógaélet legjobbjaitól tanulni és ezt a tudást a képzésemen Nektek átadni.

 

Bízom benne, hogy nevem és munkásságom garancia az oktatóképzés színvonalára!

 

Ha többre vagy kíváncsi, a weboldalamat itt találod:

www.jogaoktato.hu

A Youtube-on pedig gyakorolhatsz velem ITT!

A képzés vezetésében

továbbá részt vesznek:

A Samadhi Jógastúdió oktatói

A KÉPZÉS HELYSZÍNE: Samadhi Jógastúdió 1133 Budapest, Dráva utca 17.

 

A képzésen résztvevők a Samadhi Oktatói Klub kártyát kapnak, amivel 20% kedvezményre jogosultak a Samadhi Jógastúdió jógaóra és bérlet áraiból, nem csak a képzés alatt, hanem a képzés után is, ezzel szeretnénk segíteni abban, hogy a képzéshez tartozó kötelező óralátogatási számot is egyszerűbb legyen stúdiónkban teljesíteni.

 

IDŐPONTOK: 14 nap (7 hétvége) 9.00-17.00

Az oktatás két csoportban fog folyni, így jelentkezéskor kérjük azt is jelezd, hogy melyik csoportban szeretnéd végezni a képzést!

 

A csoport: 2020. szept. 19-20., okt. 3-4., okt. 17-18., okt. 31-nov. 1.,nov. 14-15., nov. 28-29., dec. 12-13.
B csoport: 2020. szept. 26-27., okt. 10-11., okt. 24-25., nov. 7-8., nov. 21-22., dec. 5-6., dec. 19-20.

A KÉPZÉS DÍJA: 260.000 Ft = Jelentkezéskor 20.000 Ft + A képzés első napján 240.000 Ft.

(Indokolt esetben részletfizetési lehetőség kérhető.)

 

A korlátozott létszám miatt a jelentkezés a jelentkezési díj befizetése után válik hivatalossá!

 

A KÉPZÉS YAI ÁLTAL ELŐÍRT FELÉPÍTÉSE: 112 óra hétvégi oktatás + 25 db jógaórai hospitálás (és módszertani konzultáció az oktatóval) + 38 óra egyéni tanulás (jógairodalom olvasása, egyéni gyakorlás, melyhez a képzés vezetője szakmai segítséget nyújt) = 200 óra

 

(A jógaórákat nem tartalmazza a képzés ára, mert a vidéki hallgatókra való tekintettel a 25 db jógaórát nem kötelező a Samadhi Jógastúdióban, vagy a képzés vezetőjénél lejárni, de természetesen javasolt. Ha vidéki hallgatóként ez nem megoldható, akkor javasoljuk egy, a képzésen végzett oktató óráit, vagy egy képzett Hatha jóga oktató foglalkozásait!)

 

A KÉPZÉS TÉMÁI:

- A jóga története és fajtái

- Pózok a Hatha jógában (ászanák)

- A Hatha jóga légzései (pránajáma)

- Energetika a jógában (csakrák, nádik, bandhák)

- A relaxáció és meditáció vezetésének alapelvei és céljai (pratjahára, dhjána)

- Funkcionális anatómia a jógában (komplex 3D-s programmal és animációkkal szemléltetve)

- Prevenció a jógaoktatásban

- A jógikus életmód alapelvei

- A jógikus világszemlélet és a jógafilozófia alapművei

- A jógaszútrák legfontosabb elemeinek elemzése

- A jógaoktatás pedagógiai és módszertani eszközei

- Jógikus önmenedzsment - hogyan legyél sikeres oktató

 

Az eseményről naprakész információkat a Facebookon itt találsz:

https://www.facebook.com/events/224398808857575/

 

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

adam@jogaoktato.hu - 0630 382 0503

A koronavírus helyzetre felkészülve ha esetlegesen a képzés indulásakor még mindig nem lehetségesek a személyes találkozók, akkor a képzést az elméleti anyag online leadásával indítjuk és ezt követik majd azok a részek, amihez mindenképpen szükséges jelen lenni!